«

dec 16

Inackorderade

Hallå igen!

I skrivandets stund befinner jag mig i Masterton, i matronans lägenhet i en härligt sliten boarding school i traditionell engelsk stil med tegelhus, mörka korridorer med heltäckningsmattor mm. Här har vi spenderat några dagar på nya zeelands ungdomsläger för lovande orienterare. Det är en rolig miljö att befinna sig i här på internatet och det är skönt för barnen med en stor lägenhet så de har plats att leka och känna sig lite som hemma för några dagar. De har till och med fått varsitt rum vilket de är mycket nöjda med.

Idag har vi varit med på förmiddagsträning, en sprintbana med sportident på området till ett annat, lite mer lantligt beläget college. Det var kul, barnen och jag sprang en bana på 1.9 km och gick i mål på den fantastiska tiden 1h 9min. Till Almas och mitt försvar kan sägas att Ture efter tre kontroller vägrade springa till dess att han såg kontrollen. Efter fjärde kontrollen vägrade han springa till dess att han såg att kontrollen hade rätt kontrollsiffra. Vilket betyder att han inte kan springa alls. Så det blev mest en promenad men mycket trevligt ändå. Solen sken nämligen på oss för första gången på ganska länge och då blir det väldigt varmt och skönt. Nu på eftermiddagen är det träning igen men barnen och jag valde att stanna på skolan och ta det lite lugnt, jobba lite skoljobb och bara ha det bra! Håkan får träna för oss också, han skulle sätta ut, följa upp löpare och till sist ta in kontroller. Skönt att han får jobba lite så blir det en lugn kväll 😉

I själva verket skulle vi alla behöva ut och springa för att få plats med all mat som vi serveras här på lägret. Frukosten är ganska ordinär men sedan ballar det ur fullständigt med våra mått mätt. Vi får ett matpaket med till efter förmiddagsträningen som består av sandwich (supervitt bröd med majonäs ost och skinka), chokladbit, äpple och en kaka. När vi kommer tillbaka från träningen är det afternoon tea vilket betyder en enorm kakbuffé med nybakade diverse läckerheter. Det här känns dock mycket udda då vi är typ hungriga på mat vid den här tiden (halv 5-5) Sedan är det middag som serveras av den barska bespisningspersonalen (undrar var de bor förresten då vi har deras lägenhet) i enorma portioner. Igår var det kyckling och potatisgratäng och till dessert persikopaj och vaniljsås. Alma åt sjuka mängder vaniljsås och Ture åt tre kycklingklubbor. Vi vuxna åt också bra 🙂 Personalen är mycket nöjda med våra barns aptit. Det mest bisarra är ändå när de efter en liten kvällssamling serverar supper som är te och kakbuffé igen. Då sover barnen som tur är….

Det är väldigt fint här i Masterton, en mysig och väldigt lagom stor stad. Igår lekte vi i en stor och fin lekpark i en timme, barnen hade kunnat vara kvar där ännu känns det som, det fanns hur mycket skojigt som helst att leka med. De är riktiga solstrålar faktiskt, anpassar sig fantastiskt bra till allt det nya och att byta omgivningar hela tiden. Det är underbart att se hur de har roligt med varandra, just nu till ex leker de gömma nyckel och skrattar och har så kul ihop. De ser verkligen fram mot vårt Sverigebesök dock, Hanna, Harald, Maria och Åke, ni är efterlängtade!! Nedräkningen pågår med hjälp av en adventskalender. Jag vet inte vad de ser mest fram emot att få besök eller julafton, det är nog besöket!!!

Nu är det nog dags för lite skola snart, passar på att göra det så här mitt på dagen, solen är inte riktigt lika stark senare på dagen. Lyckas dessvärre inte ladda upp några bilder just nu, återkommer med det när teknikansvarige är tillbaka.

Ha en bra dag, hörs snart igen!

Elin, Håkan Alma och Ture