«

»

dec 11

Lägesrapport

Hej! Här på Nya Zeeland rullar allt på som Ture skulle ha sagt! Vi befinner oss för tillfället några kilometer utanför Levin på en lägergård som heter Tatum Park. Det är nya zeeländska juniorlandslaget som har träningsläger så Håkan hjälper till lite och jag och barnen har lite orienteringshäng med små fina promenader i fin skog och lite skola mellan varven. Vi har fått en egen liten stuga så vi bor bra också. Vädret under veckan har för första gången sedan vi kom till nz varit ostadigt, igår regnade det enorma mängder så Alma och Ture var ute och plaskade i en vattenpöl stor som en sjö. Men idag var det uppehåll igen. Vi har varit på en promenad på en fin strand full av drivved (mycket fint pyssel skulle det gått att göra med det om vi hade kunnat ta hem något). Därefter åkte vi till ett badhus och simmade och badade lite. De är mycket noga med badvaktandet här, vi blir tillsagda hela tiden för en massa fel vi gör. Idag fick barnen efter en tillsägelse gå ur bubbelpoolen, den var endast för vuxna. Så är det inte på Hagabadet minsann 🙂 Halvdålig bild på geijser Så nu är vi alltså i södra delen av Nordön. Vi har bilat ner och tagit tid på oss och turistat på vägen. Första stoppet har jag inga bilder från här tyvärr men det var i Pauanui på Coromandelhalvön. Tydligen nz motsvarighet till Beverly hills har vi förstått så här i efterhand. Det var mycket vackert och vi provade på havsbad, bergsbestigning (mount pauanui 321 meter, barnen mycket duktiga), hot water beach där vi grävde vår egen varmvattenspool mm. Sedan gick färden vidare till pruttstaden Rotorua där det finns många geijsrar som bilden ovan visar. Det luktade verkligen speciellt hela tiden och barnen (eller var det Håkan?) konstaterade glatt att här kan man prutta utan att någon märker det! Vi hade bokat ett hotell med utsikt över en geijser vilket var storslaget. Rummet i sig var på en skala 1-10 : 2 då det fanns ovälkomna husdjur lite för stora för att bortse ifrån. Barnen tyckte inte att det var något problem dock och vi spenderade två nätter där vilket var lagom för att hinna turista i redwoodskogen med dess imponerande vackra träd och bada i det polynesiska spat med mineraler i vattnet vilket gav en väldigt påtaglig lukt men vi mådde bra både före och efter så det gjorde ingen skada iallafall. 087 Sedan åkte vi vidare till Taupo körde en lång bit längs med sjön, nz och södra halvklotets största sjö.

 

091

Svarta svanar på lake Rotorua.

 

Sedan stannade vi vid ett turkost vattenfall som var mycket mäktigt och vackert.

100104

 

 

Efter Taupo-sjön körde vi på ökenvägen och hade fin utsikt över nordöns högsta berg som fortfarande hade mycket snö på topparna. Det är helt otroligt vilka skiftningar i natur och väder som landet erbjuder, det är så dramatiskt och omväxlande så det är svårt att riktigt fatta. Ock obeskrivning vackert överallt!!!

132133

Sedan som vi fram till Taihape där vi tillbringade natten på ett mysigt motell med kossor utanför köksfönstret och ett badrum med bubbelpool som hela familjen fick plats i, lyx!!! Alla gillade det. Sedan drog vi vidare hit och det har känts som lite vardag med skola och hemlagad mat tillsammans med alla trevliga orienterare.

Nu är det dags att köra lite hårt med skolbarnen. Vi har det verkligen bra och njuter av tiden tillsammans och allt vi får vara med om.

Vi ska försöka skriva snart igen!!

Kramar från Elin, Håkan, Alma och Ture